Detail kurzu

Cukrár - Cukrárka

AKADÉMIA CONSULTING, s.r.o.

Popis kurzu

Akreditovaný rekvalifikačný kurz CUKRÁR/ CUKRÁRKA - 280 hodín

Absolvent kurzu získa tieto znalosti a zručnosti:

•  Osobná hygiena a hygiena práce (zásady osobnej hygieny a hygieny práce v cukrárskej výrobe)

•  Bezpečnosť pri práci a organizácia práce na pracovisku

•  Suroviny a materiály (suroviny a materiály používané v cukrárskej výrobe, spôsob a podmienky ich skladovania)

•  Cukrárske výrobky a technologické postupy (druhy cukrárskych výrobkov, technologické postupy používané pri ich výrobe)

•  Potravinový kódex SR, ktorý súvisí s cukrárskou výrobou.

•  Kvalita výrobkov a skladovanie (spôsoby hodnotenia kvality cukrárskych výrobkov, správne skladovanie a aplikácie chladu v technologickom procese)

•  Expedícia cukrárskych výrobkov a polotovarov

•  Príprava surovín a výroba (torty, rolády, rezy a ďalšie cukrárske výrobky)

•  Výtvarno-umelecké spracovanie cukrárskych výrobkov a dekorácií

•  Obsluha strojov a zariadení (správna obsluha bežne používaných strojov a zariadení v cukrárskej výrobe a ich základná údržba)

•  Dokončovanie a balenie cukrárskych výrobkov


Rekvalifikačný kurz vieme zorganizovať podľa individuálnych potrieb uchádzačov v rámci celého Slovenska. 

Obsah kurzu

  • Suroviny 
  • Odborné kreslenie 
  • Technológia 
  • Špeciálne cukrárske techniky 
  • Stroje a zariadenia 
  • Odborný výcvik 

Cieľová skupina

Osoby so záujmom získať odborné vedomosti a zručnosti potrebné pre cukrársku výrobu. Po ukončení kurzu možno hneď absolvovať skúšky pred živnostenskou komorou a otvoriť si živnosť s predmetom cukrárska výroba, alebo sa zamestnať ako cukrár.

Rekvalifikačný kurz vieme zorganizovať podľa individuálnych potrieb uchádzačov v rámci celého Slovenska. 

Certifikát Osvedčenie o absolvovaní akreditovaného vzdelávacieho programu ďalšieho vzdelávania
Hodnotenie




Organizátor



Ďalšie termíny kurzu
Termín Cena Miesto konania Zarezervovať