Detail kurzu
Cukrár - Cukrárka
AKADÉMIA CONSULTING, s.r.o.
Popis kurzu
Akreditovaný rekvalifikačný kurz CUKRÁR/ CUKRÁRKA - 280 hodín
Absolvent kurzu získa tieto znalosti a zručnosti:
• Osobná hygiena a hygiena práce (zásady osobnej hygieny a hygieny práce v cukrárskej výrobe)
• Bezpečnosť pri práci a organizácia práce na pracovisku
• Suroviny a materiály (suroviny a materiály používané v cukrárskej výrobe, spôsob a podmienky ich skladovania)
• Cukrárske výrobky a technologické postupy (druhy cukrárskych výrobkov, technologické postupy používané pri ich výrobe)
• Potravinový kódex SR, ktorý súvisí s cukrárskou výrobou.
• Kvalita výrobkov a skladovanie (spôsoby hodnotenia kvality cukrárskych výrobkov, správne skladovanie a aplikácie chladu v technologickom procese)
• Expedícia cukrárskych výrobkov a polotovarov
• Príprava surovín a výroba (torty, rolády, rezy a ďalšie cukrárske výrobky)
• Výtvarno-umelecké spracovanie cukrárskych výrobkov a dekorácií
• Obsluha strojov a zariadení (správna obsluha bežne používaných strojov a zariadení v cukrárskej výrobe a ich základná údržba)
• Dokončovanie a balenie cukrárskych výrobkov
Rekvalifikačný kurz vieme zorganizovať podľa individuálnych potrieb uchádzačov v rámci celého Slovenska.
Obsah kurzu
- Suroviny
- Odborné kreslenie
- Technológia
- Špeciálne cukrárske techniky
- Stroje a zariadenia
- Odborný výcvik
Cieľová skupina
Osoby so záujmom získať odborné vedomosti a zručnosti potrebné pre cukrársku výrobu. Po ukončení kurzu možno hneď absolvovať skúšky pred živnostenskou komorou a otvoriť si živnosť s predmetom cukrárska výroba, alebo sa zamestnať ako cukrár.
Rekvalifikačný kurz vieme zorganizovať podľa individuálnych potrieb uchádzačov v rámci celého Slovenska.
Hodnotenie
Organizátor
Podobné kurzy
podľa názvu a lokality