Detail kurzu
Kuchár - kuchárka
Vzdelávacia akadémia Jána Amosa Komenského - V.A.J.A.K., s.r.o. Trenčín
Popis kurzu
Absolvent vzdelávacieho programu má vedomosti a zručnosti z oblasti uplatňovania zásad hygieny, bezpečnosti pri práci, predpisov HACCP, vie odbornú terminológiu svojho odboru, ekonomické a právne aspekty podnikania. Pozná kalkulácie a výpočty množstva spotreby surovín, správne technologické postupy, potrebné suroviny a zariadenia potrebné pre prípravu pokrmov studenej a teplej kuchyne, techniky expedície a estetickej úpravy jedál v bežnej prevádzke a pri slávnostných príležitostiach.
Obsah kurzu
- ekonomika a organizácia reštauračného stravovania, zariadenie a vybavenie prevádzkární
- hospodárske výpočty, potraviny a výživa, psychológia obsluhy a predaja
- technológia prípravy jedál, stolovanie
Cieľová skupina
Záujemcovia o prácu v danom odbore, resp. záujemcovia o otvorenie si živnosti v tejto oblasti.
Certifikát
Osvedčenie - kurz je akreditovaný Min. školstva, vedy, výskumu a športu SR