Detail kurzu

Ženské líderstvo

PDCS

Popis kurzu

Výskumy ženského líderstva (napr. práce: Alice Eagly, Rosabeth Moss Kanter, Judy B. Rosene) ukazujú, že ženy v líderských pozíciách často využívajú štýl vedenia zameraný na spoluprácu, empatiu, či preferujú viac horizontálnu deľbu moci. Tieto aspekty ženského líderstva môžu priniesť rôzne výhody, ako je vyššia miera angažovanosti zamestnancov, lepšia pracovná kultúra, silnejšie vzťahy v tíme, ale aj vyššia miera inovácií.

Obsah kurzu

Štúdie tiež naznačujú, že ženy - líderky majú tendenciu podporovať rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom, čo zlepšuje celkovú spokojnosť aj efektivitu na pracovisku. Napriek týmto výhodám ženy často čelia unikátnym výzvam a prekážkam v role líderky akými je “syndróm podvodníčky” (“imposter syndrom”), či rodové stereotypy.

Na tréningu sa budeme pomocou cvičení, diskusií a praktických ukážok venovať špecifikám ženského líderstva. Je navrhnutý tak, aby účastníčkam poskytol nástroje a vedomosti potrebné pre efektívne líderstvo, ale i poskytol bezpečný priestor, podporu a rozpoznanie svojho špecifického kontextu a autentického líderského štýlu. Pozornosť budeme venovať napríklad týmto otázkam:

  • Čo je hodnotový leadership? 
  • Aké techniky môžem využiť na motivovanie tímu, podporu rozvoja kolegov a vytváranie inkluzívneho prostredia?
  • Ako prekonať sebaspochybňovanie? A aké sú moje jedinečné schopnosti, o ktoré sa viem oprieť vo svojom pracovnom živote?
  • Ako môžem “diagnostikovať” rôzne organizačné kontexty (akými sú štruktúra, vnútorné procesy, spôsob rozhodovania, kultúra a klíma) a reagovať na ne?
  • Ako prispôsobiť svoj líderský štýl v malých a veľkých tímoch?
  • Ako môžem posilňovať vlastnú odolnosť? 
  • Ako pracovať so svojou energiou (a časom), aby som svoju líderskú rolu dlhodobo zvládala? Ako si pritom udržať vlastnú motiváciu a zanietenie?

Tréning ponúka sebaskúsenostné a zážitkové prvky, počas jednotlivých blokov pracujeme spoločne i v menších skupinách. Účastníčky budú mať príležitosť si napr. vytvoriť osobný rozvojový plán, ktorý im pomôže formovať ich budúce líderske úlohy. Súčasťou tréningu sú kazuistiky, videoukážky, cvičenia, diskusie i testy.


Tréning je jednodňový. Účastníčky získajú prezentáciu a zoznam podpornej literatúry vrátane linkov na online zdroje a videá, certifikát v PDF.

Cieľová skupina

Pre koho je tréning určený?
Pre ženy v líderských pozíciach, ktoré sa chcú posilniť v tejto pracovnej role.
Pre profesionálky, ktoré sa pripravujú na líderskú pozíciu a chcú byť pripravené na nové výzvy.Pre ženy, ktoré chcú investovať do svojho osobného a profesionálneho rastu.
Certifikát Účastníci obdržia certifikát.
Hodnotenie




Organizátor