Detail kurzu
ONLINE - Obstarávanie potravín podrobne podľa nových pravidiel
OTIDEA s.r.o.
Popis kurzu
Účely veľkej novely zákona o verejnom obstarávaní, účinnej od 31.3.2022 a ich aplikácia v postupoch obstarávania potravín; prehľad novelizovaných ustanovení a inštitútov zákona o verejnom obstarávaní vo vzťahu k zákazkám na potraviny.
Obsah kurzu
- procesy zadávania podlimitných zákaziek a zákaziek s nízkou hodnotou na potraviny, ktoré predstavujú najviac aplikované postupy v prostredí stravovacích zariadení rôznych verejných obstarávateľov, školských inštitúcií, inštitúcií s doplnkovými funkciami pre školstvo, zdravotníctvo, sociálne služby a pod.;
- zadávanie nadlimitných zákaziek na potraviny; ochrana jednotného trhu EÚ;
- „preferovanie“ lokálnych dodávateľov – ako na to v jednotnom európskom trhu;
- úprava - zmena finančných limitov;
- požiadavky na zdravé potraviny sú absolútne legitímne, t.j. environmentálny a sociálny aspekt v obstarávaní potravín;
- § 11 ZVO (verejní činitelia) ako časovo náročná ingrediencia na spracovanie v obstarávaní potravín;
- elektronická komunikácia – elektronická platforma, elektronické prostriedky - povinné priateľstvo s potravinami;
- verejné obstarávanie už nemožno vnímať ako administratívny proces, naopak, je to príležitosť na dosiahnutie požadovaných cieľov;
- vzhľadom na princípy, ciele, postupy a nástroje verejného obstarávania čaká nás profesionalizácia;
- nová definícia bežnej dostupnosti ustanovená § 2 ods. 5 ZVO je predpokladom možnosti realizácie verejného obstarávania potravín podlimitným postupom zákaziek na tovary a služby bežne dostupné na trhu zjednodušeným postupom podľa § 109 až § 111 ZVO;
- podmienky účasti v obstarávaní potravín povinne a účelne;
- o nás bez nás – nové povinnosti prevádzkovateľov elektronických prostriedkov;
- existuje viacero možností ako pristúpiť k obstarávaniu potravín zo strany jednotlivých obstarávateľských entít; bude vždy na rozhodnutí verejného obstarávateľa, akú stratégiu zadávania zákaziek si zvolí;
- plány obstarávania podľa odporúčaných výživových dávok, materiálno-spotrebných noriem a receptúr pre školské stravovanie podľa vekových skupín stravníkov; podľa materiálno-spotrebných noriem a receptúr pre diétne stravovanie;
- komisia – on-line;
- o cene sa môže rokovať aj pred podpisom zmluvy;
- ÚVO dostal kompetenciu na preskúmavanie ZsNH;
- Vaše problémy a otázky.
Cieľová skupina
Určené pre verejných obstarávateľov, záujemcom, uchádzačom a všetkých ktorí majú o problematiku záujem.
Certifikát
Potvrdenie o účasti
Poznámka k cene
V cene je zahrnuté organizačné a technické zabezpečenie, náklady lektora, materiály pre účastníkov, online platforma
Hodnotenie
Organizátor
Podobné kurzy
podľa názvu a lokality