Detail kurzu
HACCP - systém kritických bodov v potravinárstve
CeMS, s.r.o.
Popis kurzu
Cieľom kurzu je oboznámenie sa s princípom zostavovania a fungovania systému zabezpečovania zdravotnej neškodnosti výrobkov HACCP, tak aby absolvent kurzu vedel systém HACCP úspešne aplikovať v praxi. V priebehu kurzu sa účastník oboznámi s mnohými praktickými príkladmi HACCP z praxe.
Úspešným absolvovaním záverečného testu účastník získa certifikát, ktorý ho oprávňuje aplikovať systém HACCP vo svojej organizácii a byť členom tímu HACCP.
Obsah kurzu
- Úvod do systému HACCP – príčiny vzniku, zdroj HACCP - Codex Alimentarius
- Základné princípy HACCP
- Zostavenie systému HACCP
- Zloženie tímu HACCP a jeho úloha v riadení systému
- Popis produktu, návrh technologickej schémy, analýza nebezpečenstiev
- Identifikácia kritických kontrolných bodov CCP a kontrolných bodov CP, určenie nápravných opatrení
- Určenie limitov CCP a metódy monitorovania
- Preverovanie funkčnosti systému HACCP
- Dokumentácia a uchovávanie záznamov
- Riešenie konkrétnych príkladov z praxe – schémy, postupy, tabuľky
- Vykonanie a vyhodnotenie záverečného testu
Certifikát
certifikát o absolvovaní školenia
Poznámka k cene
Každý účastník dostane učebné materiály v elektronickej podobe, školenie je ukončené online testom a po jeho úspešnom absolvovaní Vám bude zaslaný elektronický certifikát o absolvovaní školenia.
Hodnotenie
Organizátor
Podobné kurzy
podľa názvu a lokality